Viskas apie bites ir medų, bitininkų skelbimai
 
rodiklisIeškotiRegistruotisPrisijungti

Share | 
 

 Skystas medus

Rodyti ankstesnę temą Rodyti sekančią temą Go down 
Pereiti prie : 1, 2  Next
AutoriusPranešimas
Admin
Admin
avatar

Pranešimų skaičius : 86
Age : 35
Location : Rokiškis
Registration date : 2007-08-02

RašytiTemos pavadinimas: Skystas medus   Antr. 12 04, 2007 12:05 pm

Sveiki,

Kaip padaromas skystas medus pardavimui? Šildomas? Tiksliau sakant peršildomas?
Ir kas yra medaus filtravimas? Kam tai reikalinga ir kaip tai daroma?
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą http://medus.lietuvoje.info
joli
Naujokas
Naujokas


Pranešimų skaičius : 12
Age : 58
Location : kas tai?
Registration date : 2007-11-27

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Antr. 12 04, 2007 6:36 pm

Vieni nori medaus su koriukais, o kiti švaraus-tada iš medsukio leidžiant tenka košti per koštuvą.
O dėl skysto medaus, nors pirkėjai dar jo nori ir vėlų rudenį, kažkaip nesąžininga man atrodo jį šildyt tiek, kad suskystėtų, geriau pirkėjus šviest ta tema.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
jonas
Atkaklus dalyvis


Pranešimų skaičius : 89
Age : 57
Location : Kaunas
Registration date : 2007-10-10

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Kv. 12 06, 2007 12:42 am

Bitininkai su tokia medaus prekyba turėtų stipriausiai kovoti, nes krautuvininkai susicukravusį medų šildo ir dažniausiai užmuša medaus fermetus, sunaikina kvapus, todėl jis netenka savo mediciniškų savybių ir prilygsta dirbtiniam medui. Tas sumažina medaus suvartojimą ir jo kainą. Medus iš bitininko turi patekti vartotojui nepakeistoje fomoje.

J.Kriščiūnas "Bitininkystė" 1936 m. leidimas 568psl

Bounce
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą http://www.bitynas.puslapiai.lt
sauliusb
Atkaklus naujokas
avatar

Pranešimų skaičius : 28
Age : 41
Location : Vilnius
Registration date : 2007-09-06

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Antr. 12 11, 2007 6:57 am

kažkokiu būdu suplakus medų galima pasiekti, kad jis nesusikristalizuotų. Deja nežinau, kaip tai daroma - tik keliose vietose esu radęs užuominų apie vadinamą "kreminį medų"
http://bites.lt/lt/siulome_medaus
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Admin
Admin
avatar

Pranešimų skaičius : 86
Age : 35
Location : Rokiškis
Registration date : 2007-08-02

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Antr. 12 11, 2007 10:34 am

Kažkada bandžiau su mikseriu išplakti medų: jis liko tokios kreminės spalvos ir idomios konsistensijos, tačiau pastovėjus kokį mėnesį vėl pradėjo panašus būt į skystą medų Smile taigi kaškas ne taip
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą http://medus.lietuvoje.info
SG
Atkaklus naujokas


Pranešimų skaičius : 17
Age : 44
Location : Vilnius
Registration date : 2007-09-21

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 12 12, 2007 2:53 pm

sauliusb rašo:
kažkokiu būdu suplakus medų galima pasiekti, kad jis nesusikristalizuotų
Kažkada domėjausi.
Esmė tokia, kad išsuktas medus porą kartų į parą yra išmaišomas.
Neprisimenu kiek laiko taip daroma.
Dėl tokio maišymo neleidžiama susidaryti "cukraus" kristalams.
Kaip suprantate, ne rankomis maišo, naudoja įrengimus.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Vaidas
Atkaklus dalyvis
avatar

Pranešimų skaičius : 58
Age : 32
Location : Panevezys-Kaunas
Registration date : 2007-09-25

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Kv. 01 24, 2008 2:53 am

Pabandysiu trumpai apibudinti ir atsakyti i sia tema:
Medaus (tikrai geras) kristalizavimasi yra naturalus ir neisvengiamas dalykas. Kristalizavimosi greitis ir "tvirtumas" priklauso nuo augalu, kaip medus laikomas isukus ir kt.
Kristalizacija galima sumazinti, bet jo isvengti neimanoma, nepakeitus jo strukturos.

kai neivyksta kristalizacija- medus lieka skystas, kadangi kristalai negali sukibti (na tariant paprastasi zodziais).Tai galima padaryti stipriau nei 47-52 laispniais (priklausomai nuo rusies) pasildzius medu. Taciau perkaitinus medu (kaip ir minejo kolegos) pasikeicia ne tik kristalizacija, bet ir kitos medaus savybes (virs 40 laispniu jau ima keistis baltimai ir kt.), tarp ju fermentai (kurie labai jautrus silumos ir rugstines terpes pasikeitimui), kaikurie vitaminai sumazeja, ir kitos savybes pablogeja.

Daline kristalizacija- kai nesuardoma kristalizacija, o tik suardiomos kristalu jungtys. Medus susikristalizuoja, taciau nestipriai (kaip grietine), tai ir yra vadinamas "kreminis medus".
Tai galima padaryti "sujudinus" medu. Apie dvi savaites kasdiena du tris kartus reikia medu maisyti su spec, (arba savos gamybos, patartina medine) lopetele (na kaip mikserio galas). Suardzius kristslu jungtis medus nebesusikristalizuoja stipriai.

Jei medus (pilnai susikristalizaves) susildomas iki 40 laipsniu, tai jis suminksteja (kartais net suskysteja), taciau po kurio laiko vel tampa kietas.Tai galima pasinaudoti norint sufasuoti metu ziema, taciau sunku pvz kibira susildyti. tam reikia ji laikyti siltoje temperaturoje keliolika valandu, kad vienodai suminstetu, ir nebutu pakenkta jo kokybei.


Sia informacija turetu zonoti ne tik tiekejai, bet ir vartotojai. Kaip, koki medu ir pagal kokias savybes pasirinkti, kad neapsigautu.

Esu ne karta mates parduotuvese, tikrai gera medu SUGADINTA, del nezinojimo (arba net nenorejimo zinoti).
Taip tiekejas sugadina @marke@ ne tik sau, bet ir visiems bitininkams, suteikdamas pirkejui nepasitykejimo medaus kokybe.


Tad mieli bitininkai, mano prasymas!!!

1.NEDARYKITE NESAMONIU
2. Informuokite kolegas
3. Suteikite zinias pirkejus
4. Bendradarbiaukime tarpusavyje Smile
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Admin
Admin
avatar

Pranešimų skaičius : 86
Age : 35
Location : Rokiškis
Registration date : 2007-08-02

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Kv. 01 24, 2008 9:52 am

Taip - BENDRAUTI tarpusavyje ir dalintis patirtimi - čia ir yra pagrindinė forumo ideja.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą http://medus.lietuvoje.info
Robertas
Atkaklus naujokas
avatar

Pranešimų skaičius : 29
Age : 40
Location : Vilnius - Varėnos raj.
Registration date : 2008-01-27

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 01 30, 2008 7:44 pm

Dėl kristalizacijos, pastebejau toki dalyką kad medu laikant virš 20C temperaturos jis lėtai kristalizuojasi ir iki pavasario islieka pusiau skystas.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Vaidas
Atkaklus dalyvis
avatar

Pranešimų skaičius : 58
Age : 32
Location : Panevezys-Kaunas
Registration date : 2007-09-25

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 01 30, 2008 8:19 pm

Robertas rašo:
Dėl kristalizacijos, pastebejau toki dalyką kad medu laikant virš 20C temperaturos jis lėtai kristalizuojasi ir iki pavasario islieka pusiau skystas.
Na as dali medaus laikau verandoje (kur temperatura zemesne)
O kita dali kambaryje, tai siltpje vietoje medus minkstesnis...

Taciau ir tas ir tas susikristalizuoja, skiriasi tik kietumas (bet ir kietesnis pabuves kambaryje suminksteja siek tiek)
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
jonas
Atkaklus dalyvis


Pranešimų skaičius : 89
Age : 57
Location : Kaunas
Registration date : 2007-10-10

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 03 05, 2008 12:14 am

Pažiurėkite norfoje yra lietuviško skysto NATŪRALAUS medaus,o šalia dirbtinis kuris tik kaina skiriasi
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą http://www.bitynas.puslapiai.lt
Austeja
Atkaklus naujokas


Pranešimų skaičius : 28
Age : 48
Location : Vokietija
Registration date : 2008-03-07

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 03 12, 2008 12:56 am

Apie kremini medu...
Medus yra linkes kristalizuotis.Pavasarinis medus(rapso, pieniu) kristalizuojasi dideliais kristalais ir buna ypatingaiu kietas, jei tie kristalai nera sulauzomi..Vasaros medus ir kitas kristalizuojasi smulkiais kristalais ir lieka minkstesnis. Kristalu sulauzymas vadinamas medaus maisymu, kiti sako plakimu.Tiksliausiai atitikmuo butu maisymas. Kristalai visu pirma susidaro indo apcioje ir palei sieneles.Taigi, ten ir svarbiausia yra juso sulauzyti.Uztenka medu maisyti viena -du kartus per diena po 5 minutes. Viena -dvie dienas.Bet cia pasidyro jau labai smagu.Nes maisyti reikia ne bet kada, o butent tuomet, kai medus ima kristalizuotis.Skysta medu maisyti neturi jokios prasmes.Tai tik zaidimas. Kai medus ima keisti spalva, tada pirmyn su mentele, su spac masina ar dar kuo.Uzsienyje yra daug tokiu aparatu.Gaila, nemoku dar ideti nuotrauku cia.
Maisymo greitis turi buti letas. Negalima imaisyti oro. Greitas maisymas nieko neduoda.
Toks medus ir vadinamas kreminiu, gerai tepamas ant duonos.Uzsienyje klientai yra kaip "treniruoti" tokiam medui.Jie nori jo tokio.
Bet zavetis juo nereiketu.Nes naturalus medus yra kvapnesnis. O tame kreminiame viskas ...kiap sviestas jau beveik.Taciau maisyti reiketu(lauzyti kristalus) rapso bei pieniu medu butinai.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Austeja
Atkaklus naujokas


Pranešimų skaičius : 28
Age : 48
Location : Vokietija
Registration date : 2008-03-07

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 03 12, 2008 1:03 am

Apie medaus laikyma.
Medus kaip ir cukrus ar kiti mazai dregmes turintys produktai, traukia dregme i save. Jei indas, kuriame laikomas medus, nera sandarus, tai jis pritraukia daug dregms.Todel automatiskai ji yra mikstesnis. Bet , nesvarbu, kad is rudens jis ir buvo sausas, pavasari jis galetu jau nebeatitikti reikalaujamu dregmes standartu.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Austeja
Atkaklus naujokas


Pranešimų skaičius : 28
Age : 48
Location : Vokietija
Registration date : 2008-03-07

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 03 12, 2008 1:09 am

""Robertas"]Dėl kristalizacijos, pastebejau toki dalyką kad medu laikant virš 20C temperaturos jis lėtai kristalizuojasi ir iki pavasario islieka pusiau skystas."
Medaus negalima laikyti ilgai 20-ies °C laipsniu temperaturoje, nes kaip zinoma, tokioje temperaturoje gana sparciai susidaro hidralmetylfurfurolas...
Optimaliausia medaus laikymo temperatura yra +12°C.Zinau, tai nera imanoma daugeliu naturaliomis rusiu salygomis.Taciau, sakau tik kaip yra.Ir nereikia stengtis jo specialiai laikyti siltai.
Be to, patalpoje, kur laikomas medus oro dregme turi siekti ne daugiau kaip 55%. Tai galima pasiekti tik spec apraturos pagalba.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
sauliusb
Atkaklus naujokas
avatar

Pranešimų skaičius : 28
Age : 41
Location : Vilnius
Registration date : 2007-09-06

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 03 12, 2008 9:47 pm

gal pasirodysiu neišprusęs:oops: , bet kas tas "hidralmetylfurfurolas" ?
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Austeja
Atkaklus naujokas


Pranešimų skaičius : 28
Age : 48
Location : Vokietija
Registration date : 2008-03-07

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Pen. 03 14, 2008 1:55 am

Hydroksilmetilfurfurolas yra nuodinga medziaga, susidaranti meduje, ji ilgai laikant per aukstoje temperaturoje, ilgai kaitinant medu , arba ilgiau ji laikant kad ir prie 20°C.Aisku, cia temperatura yra proporcinga laikui.
Tokio medaus pavirsiuje atsiskiria lyg pavandenijes skystas sluoksnis.Toks medus atrodo kaip suskystejs pavirsiuje.Joks maisymas nebepades. Toks medus yra nebetinkamas parduoti.
Greitas saukstelio medaus istirpinimas karstoje arbatoje ar kavoje dar nera kenksmingas. Tia per trumpas laiko tarpas
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
tekilute
Naujokas
Naujokas
avatar

Pranešimų skaičius : 13
Age : 36
Location : Panevėžys
Registration date : 2008-03-28

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Sk. 03 30, 2008 3:32 pm

Mes nelabai dar ka suprantam apie medu ir bites, musu atklydelems bitutems, kurios pacios atskrido jau 2 ziemos pas mus, ir pernai nusipirkom dar 2 seimas. Tai is musu savu bituciu medus issuktas liepos menesi iki dabar yra "ne kietas", na kaip grietine. O is pirktu biciu seimu isuktas medus susikristalizavo labai greitai, nors ir sukem vienodai ir laikem vienodomis salygomis. Tik pirktos biteles medu rinko liepose (pas sena seimininka), o musu saviskes naturaliomis salygomis.

Tai va tokia turim mįsle, kodėl medus elgiasi skirtingai. Gal del to, kad is skirtingu augalu rinktas?
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
jonas
Atkaklus dalyvis


Pranešimų skaičius : 89
Age : 57
Location : Kaunas
Registration date : 2007-10-10

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Sk. 03 30, 2008 9:14 pm

Gal bitės netoli miško ,nes pernai kai kur buvo lipčiaus,kuris sunkiai cukruojasi ar pienių kuris ir pas mane dar minkštokas
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą http://www.bitynas.puslapiai.lt
tekilute
Naujokas
Naujokas
avatar

Pranešimų skaičius : 13
Age : 36
Location : Panevėžys
Registration date : 2008-03-28

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Sk. 03 30, 2008 9:35 pm

Na yra ir miško netoli. Ir pienių daug buvo. Mūsiškės bitelės visiškos natūralės. Tik šiemet jau planuojam pasėti joms ganyklas.
Labai sunku pradėti nuo nulio ir be žinių ir be patarėjų, bet kol kas stumiamės į priekį Very Happy .
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
SG
Atkaklus naujokas


Pranešimų skaičius : 17
Age : 44
Location : Vilnius
Registration date : 2007-09-21

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Antr. 04 01, 2008 9:19 pm

Ar tikrai pienių medus greitai nesikristalizuoja?
Bent man tai ne kiekvienais metais pavyksta sulaukti rimto medunešio iš pienių, bet tais metais, kai, mano supratimu, buvo medunešis iš pienių, "pienių" medus rugpjūčio pabaigai jau buvo kietas.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Austeja
Atkaklus naujokas


Pranešimų skaičius : 28
Age : 48
Location : Vokietija
Registration date : 2008-03-07

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 04 02, 2008 9:20 pm

Zinoma, kad grynas ir sausa pioeniu medus greitai kristalizuojasi.Nera jokiu biciu "naturaliu" ar "nenaturaliu".Vienu zvalges rado vienoki saltini, kitu kitoki.Jei ir kartu emete medu, biciu seimos galejo buti skirtingo stiprumo, viename avilyje medus galejo buti sausesnis,kitame dregnesnis. Arba del skirtingu augalu.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Admin
Admin
avatar

Pranešimų skaičius : 86
Age : 35
Location : Rokiškis
Registration date : 2007-08-02

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 04 02, 2008 10:19 pm

Na tai jus man tada paaiskinkit kaip nustatyti kokio dregnumo medus - cia imanoma namudinem salygom - ar reikia laboratoriskai
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą http://medus.lietuvoje.info
11audrunas
Atkaklus naujokas


Pranešimų skaičius : 20
Age : 42
Location : Alytus
Registration date : 2008-04-05

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 04 09, 2008 9:04 am

Zinau,kad busiu nepopuliarus,bet....viskas ka perskaiciau auksciau yra svelniai tariant sena teorija.Teko nemazai dirbti pas stambiausia Europoje medaus perdirbeja Lune de miel Prancuzijoje.Medus kaitinamas apie 70 laipsniu temperaturoje,trumpa laika.Yra istirta,kad taip jis praranda maziau fermentu,negu sildant 40-50 temperaturoje ilgesni laika.
Kol jus saugosit savo medu ir gasdinsit pirkejus,kad jo negalima sildyt,bitininkai ir firmos,kurie ta daro,beje,tai nera draudziama,atims is jusu dali rinkos.Zinoma jei esi bitininkas-megejas,gali sau leisti panasius samprotavimus,bent jau pats atrodai protingesnis tarp maziau apsisvietusiu:stop: Bitininkas,gyvenantis is medaus pardavimo,turi stengtis isplest medaus megeju rata visais imanomais budais.Medaus sildymas,vienas is ju.
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
jonas
Atkaklus dalyvis


Pranešimų skaičius : 89
Age : 57
Location : Kaunas
Registration date : 2007-10-10

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Tr. 04 09, 2008 11:19 pm

Aš bendrauju su bitininkais iš Fr ten kitos medaus pardavimo tradicijos.Nuvežus Lt medų lauktuvių jiems tai dažniausiai egzotika natūralus nekaitintas medus
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą http://www.bitynas.puslapiai.lt
11audrunas
Atkaklus naujokas


Pranešimų skaičius : 20
Age : 42
Location : Alytus
Registration date : 2008-04-05

RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   Kv. 04 10, 2008 9:39 am

As papasakojau prancuzams kaip mes pardavinejam medu supjauste gabalais,tai tik paziurejo akis ispute.Sako,gyvenime tokiu dalyku neteko girdet:D
Atgal į viršų Go down
Peržiūrėti vartotojo aprašymą
Sponsored content




RašytiTemos pavadinimas: Re: Skystas medus   

Atgal į viršų Go down
 
Skystas medus
Rodyti ankstesnę temą Rodyti sekančią temą Atgal į viršų 
Puslapis 12Pereiti prie : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Lietuvos bitininkų forumas :: Forumas persikėlė į www.mano-bites.lt :: Čia visi padeda naujokams-
Pereiti į: